A tegnapi kurkumás csodának olyan sikere volt, hogy látva az üres tároló edényt, ma megint főzőlap mellé kellett állnom alkotni egy nagyot. Jelentem, a csicseri borsó megtette hatását... ha olimpiai ág lenne a paplan rájáztatás, akkor tegnap aranyéremmel a zsebben tértünk volna nyugovóra :)
Szóval visszatérve a mostani No Keloid -os receptemre: ez most valami tényleg más lett. Próbálok nem szuperlatívuszokban írni róla. Nem. Nem vagyok elfogult a főztömmel kapcsolatban, de ez oda****! Az egész azzal kezdődött, hogy adott volt egy tálnyi zöldség és tanácstalan jómagam.
Aztán mint tengeri nimfa habokból kiemelkedve jelent meg előttem a paprikás krumpli/burgonya/kolompír/pityóka. Paprika, hagyma, burgonya adott... aztán ránéztem a tálból kikandikáló padlizsánra, kínai kelre és zellerre. "Ki látott már zellert paprikás krumpliban?!" Majd mi! Gyere Répa fiam, te se maradj ki a jóból!
Zelleres tocsogós pityóka:
1 ek kacsazsír
2 póréhagyma felkockázva
2 kaliforniai paprika felkockázva
3-4 zeller szár felszeletelve
1 répa felszelve
6 db kolompír :)
só, bors, kalocsai paprika
A hagymát a kali paprikákkal megfuttatjuk kacsazsíron míg üveges nem lesz. Aztán 2 dl vízet adunk hozzá és mehet a többi a fazékba. 20 perc és kész. Már tudjátok friss zöldségnél nem adom alább... itt is balzsamecettel nyakonöntött sali a köret.
No comments:
Post a Comment