Főzési tippek
Sajtos spárga:
Lehet, hogy most valaki legyint, de ez a felfedezés nekem a megváltást jelenti.
Sose tudhatja az ember, mikor esik külső sérülés a bőrén... és ezzel a tudattal élni eddig (!) nem volt egy Disneyland.
Szóval ha nincs is gyógyszer erre a keloidos hegre, mi magunk lehetünk a gyógyír a bajra.
És még mellékhatásokkal sem kell számolnunk, ha tartjuk a fehérjementes diétát.
Nehéz elfogadni és nehéz a környezetünknek kezelni a változást, pláne ha olyan családból származunk, ahol egyenesen istenkáromlásnak számít a hús megtagadása.
De bevállalható 1-2 hónapra.
Habár a blog lényegi kérdése meg lett válaszolva, akár be is zárhatnám a kaput úgymond "Lehet oszolni! Leírtam mire kell vigyázni és mindenki úgy tartja be, ahogy akarja."
Aztán az elmúlt két napban jöttek az ötletek, milyen sütni-főzni valókat is lehetne alkotni, hogy pozitív élmény maradjon ez az időszak és ne kínszenvedés.
Utána is jártam, miket lehet fogyasztani a keloidos hegek mellőzése végett.
Íme az első receptem a No-Keloid diétához:
10 szál spárga
5-8 dkg füstölt Karaván sajt vagy feta sajt (friss sajtok nem ártanak sebgyógyuláskor - ilyen a mozzarella is, de kerüljük a hosszan-érlelteket)
1 ek kacsazsír
1 szál póréhagyma
só, bors, fokhagyma és egy kis cayenne bors
Pici vizet adjunk mindig hozzá, hogy ne égjen le.
Jöhet egy kis só, bors, fokhagyma és egy pici cayenne bors teszi igazán pikánssá.
Miközben párolódik kockázzuk fel a füstölt sajtot.
Ha már puha a spárga és nincs víz alatta, akkor lehet is szervírozni.
Friss balzsamecetes, olíva bogyóval tuningolt salátával szoktam beverni rajta a sajt kockákkal... úgy az igazi :)
Jó ízű gyógyulást mindenkinek!
No comments:
Post a Comment