Wednesday 3 July 2013

Húsmentes kísérletezés 2. - Lótuszgyökeres kurkumás bigyó

Mivel elég kezdő vagyok a bloggerkedés területén, így elnézést mindekitől, ha körítés mentesen, célirányosan írom le a dolgokat.... oké, lelkizés ezzel kifújt :)

S íme a mai fegyverem a keloid ellen:


Lótuszgyökeres kurkumás 'Wow!'

Alapanyagok:
1 kanál kacsazsír 
2 gerezd fokhagyma
1 konzerv lótuszgyökér
1 vöröshagyma
2 kali paprika
1 fej brokkoli felszelve
pár szem kesudió (15-20 db)
1 ek kókuszliszt
1 ek kókusztej

1 konzerv csicseriborsó (De hisz abban van fehérje... !Bumm! 
De elenyésző, akárcsak a tojásban vagy friss sajtfélékben)
1 teáskanál kurkuma
só, bors, kevés korriander, petrezselyem zöldje, cayenne bors

Ebből a mennyiségből kijön olyan 3 liternyi étel. Szóval holnap se lesz új recept a blogban :)

A felkockázott hagymát a kali paprikákkal pirítsd meg a wokban és ha már üvegesre futotta magát a hagyma felöntöd vízzel, hogy ellepje.
Hozzáborítod a felszeletelt lótuszgyökeret, meg a többieket.
Lassú tűzön kell főzni "födő" alatt.
Akkor van kész, ha a paprika és a hagyma szétfőtt.

Friss zöldség-salátával vagy paleo naan kenyérrel (http://fastpaleo.com/naan/) szoktam tálalni.



Jó ízű gyógyulást mindenkinek!





No comments:

Post a Comment